Komende  optredens:

Op woensdag 20 februari om 3 uur in Rehoboth in Driebergen,  op zondag 10 maart om 3 uur in de Grote Kerk in Driebergen en op woensdag 13 maart om 3 uur in de Looborgh in Zeist.

Voor het komende jaar (2019) suggereerde de muziekcommissie van Vrouwenkamerkoor Driebergen om iets met de seizoenen te doen. Nadat een aantal verschillende componisten en liederen waren overwogen, werd ook de ‘Folk Songs of the Four Seasons’ genoemd. Dit kreeg direct veel bijval, want hoewel het niet vaak wordt uitgevoerd, is het een dankbaar werk dat op basis van bestaande oud-Engelse liederen een prachtige muzikale reis door de seizoenen geeft. Dit loopt van een bewerking van het oudste bekende Engelse lied ‘Summer is Icumen in’ tot modernere volksliederen uit verschillende streken van het Verenigd Koninkrijk.
Ralph Vaughan Williams (1872-1958), een van Engelands meest vooraanstaande componisten, schreef het werk in opdracht van de National Federation of Women’s Institutes, voor hun zangfestival in 1950. Het werd toen uiteindelijk door 3000 dames gezongen in de Royal Albert Hall. Hoewel de componist een aantal alternatieven voor ‘massed singing’ geeft, is het werk ook goed uitvoerbaar in kleinere bezetting, wat de originele pianobegeleiding ook doet vermoeden. Deze Folk Songs zijn dus bij uitstek geschikt om door ons Vrouwenkamerkoor uitgevoerd te worden. De totale tijdsduur van het werk is net wat kort voor een volledig programma. We willen daarom tussen de seizoenen een paar liederen van Edward Elgar (1857-1934) zingen, die mooi bij de seizoenen aansluiten, zoals ‘The Snow’ en ‘As torrents in summer’. Hiermee blijven we dan zowel mooi in Engelse laatromantische stijl als in de sfeer van de verschillende jaargetijden.
Onze begeleidende professionele pianist is Menno Boogaard. Hij is o.a. vaste pianist van het Haagse Toonkunstkoor en heeft zijn roots in Driebergen.