Eerdere optredens:

Op 11 maart 2018 brachten wij in het Beauforthuis in Austerlitz de opera Dido en Aeneas in een semi-scenische opvoering. Voor ons was het een nieuwe uitdaging: de beweging en het toneelspel tijdens het zingen was niet altijd gemakkelijk, maar het geheel was wel feestelijk. Het publiek in de bijna volle zaal was erg enthousiast. Caroline Vermeulen (‘Belinda’) bedacht de regie en het lichtplan. Vijf solisten, die deels met het Zeister Polyhymnia eerder het stuk hebben opgevoerd, deden mee en de muzikale begeleiding door het Windesheimkwartet (olv Martijn Plomp) plus een clavecinist (Ruud Pilon) was heel mooi.

De solisten waren: Brigitta Gantevoort (Dido), Caroline Vermeulen (Belinda), Bart Resink (Aeneas), Lily van der Hout (Second Women), Claudia van der Wilt (Sorceress) en Maarten de Vries (Sailor, afkomstig uit Vocal Vision, Zeist).

EerderE persberichtEN

Zeist. Zo kort voor de uitvoering van Henri Purcell’s kameropera Dido en Aeneas door Vrouwenkamerkoor Driebergen (VKKD) wordt er druk geoefend. Af en toe schuiven ook enkele van de solisten aan bij de repetities in de Amandelhof om een gedeelte met het koor te repeteren, en er wordt ook thuis geoefend. De koorpartijen zijn als een afwisselend spel tussen hofdames en heksen, door dirigent Jurriaan Grootes bewerkt voor vrouwenkoor. Om dit soepel te laten verlopen is de regie in handen gegeven van Caroline Vermeulen, die ook de rol van Belinda zingt. Voor de dames van VKKD is het semi-scenische karakter een nieuwe uitdaging, heel anders dan een geijkt concert. Samen met de diverse solisten en een klein orkest wordt er zo alles aan gedaan om een fraaie uitvoering neer te zetten. Zondag 11 maart 15 uur in het Beauforthuis in Austerlitz. Kaarten á 12,50 verkrijgbaar aan de zaal. Meer info op www.vrouwenkamerkoordriebergen.nl of 030-6911968.

Op 15 maart 2015 gaven we een Passieconcert i.v.m. ons 25-jarig bestaan, met de Stabat Mater van Pergolesi.

In 2016 hebben nog we nog een vrolijk concert gegeven rondom het Carnaval des Animaux, en een goed bezocht Kerstconcert, en in 2017 een Mis rond Allerzielen, samen met de Gregoriaanse zanggroep uit de Katholieke Kerk.
De semi-scenische Dido van maart 2018 was de laatste uitdaging.